Otsing

Otsing

15. detsember 2023

Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis saab rahvusvahelisel tasemel magistrikraadi füsioteraapias

Jaga:

decalBackTop

Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas allkirjastas käskkirja, mille kohaselt on Tartu Tervishoiu Kõrgkoolil nüüdsest õigus koolitada magistritasemel füsioterapeute.

“Laiendades rahvusvahelise magistriõppe võimalusi, loome rakenduskõrgkoolina ja tervishoiu valdkonnas uusi võimalusi professionaalsele võrgustumisele, uute teadmiste ja kogemuste vahendamisele ning teadus- ja arendustegevuse tõhususe ja mõjukuse suurendamisele. Kõrghariduse kvaliteedi tagamisel on rahvusvaheline koostöö mitte ainult oluline, vaid hädavajalik element,” tõdes Tartu Tervishoiu Kõrgkooli rektor Ulla Preeden.

“Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis on füsioterapeute rakenduskõrghariduse tasemel koolitatud üle 20 aasta, mistõttu on magistriõppe avamine loogiline jätk õppekava ning valdkonna arengus,” selgitas Tartu Tervishoiu Kõrgkooli füsioteraapia ja tervisekaitse osakonna juhataja Kristi Vahur. “Füsioterapeudi vastutusala autonoomse spetsialistina tervishoius on laienenud, mistõttu valdkond ja ühiskond tervikuna vajavad pädevaid spetsialiste, kes suudaksid vajaduspõhiselt füsioteraapiateenuseid pakkuda ja arendada. Luu- ja lihaskonnaga seotud probleemid on tänapäeval  kõige suuremad tööga seotud vaevuste põhjustajateks, kui sinna lisada elanikkonna vananemisega seotud väljakutsed, on füsioterapeutide tervisedenduslik roll inimeste tervisekäitumise kujundamisel, funktsioneerimisvõime ja elukvaliteedi toetamisel tulevikus veelgi olulisem. Füsioteraapia magistriõppekava sisu kujundamisel ongi silmas peetud just neid väljakutseid.”

Vahur lisas, et nii nagu füsioteraapia rakenduskõrgharidusõppes on ka füsioteraapia magistriõppekavas olulisel kohal koostöö tööandjatega, aga ka rahvusvaheliste ekspertidega. Sellest tulenevalt on ka avatav magistriõppekava ingliskeelne, et läbi rahvusvaheliste teadmiste võimaldada magistrantidele kvaliteetne kraadiõpe.

Vastuvõtt füsioterapeudi magistriõppekavale algab 2024. aasta märtsis ning esimene kursus alustab õpingutega 2025. aasta jaanuaris. Õpe on kaheaastane, ingliskeelne ja tasuline.

Lisaks rahvusvahelisele füsioteraapia magistriõppekavale on Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis võimalus õppida ingliskeelsel radiograafia magistriõppekaval ning samuti eestikeelsel terviseteaduse magistriõppekaval. Kõrgkoolis on kuus rakenduskõrghariduse ja kuus kutseõppe õppekava. Lisainfo kodulehelt nooruse.ee.