Otsing

Otsing

26. aprill 2024

Tegevusjuhendajad võtavad Eestis esmakordselt mõõtu

Jaga:

decalBackTop

10. mail toimub Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis esmakordselt kutsevõistlus, et selgitada välja Eesti parim tegevusjuhendajaks õppija. 

“Kui kutsemeistrivõistlus Noor Meister on mõeldud noortele kuni 26 aastat, siis tegevusjuhendajaks õppijate keskmine vanus on tegelikult enam kui 40. Just sellest tulenevalt oleme koolidega, kus õpetatakse tegevusjuhendajaid, arutanud ja loonud võimaluse teha midagi koos neile õppijatele, kes võistlusele Noor Meister ei kvalifitseeru,” selgitas tegevusjuhendaja kutsevõistluse peakorraldaja Birgit Nicolau Costa.  “Me ei pane tegevusjuhendaja kutsevõistlusel osalejaid pingeritta,  kolm kõige täpsemalt hindamiskriteeriume järginud saavad tunnustatud, aga kõige olulisem on ikkagi see, et igasugune mõõduvõtt ja teiste koolide õpilastega suhtlemine on silmaringi laiendav ning arendav.”  

Tegevusjuhendaja on erihoolekande valdkonna spetsialist, kes juhendab ja toetab psüühilise erivajadusega inimest igapäevatoimingute, töö- ja huvitegevuste sooritamisel, et tagada maksimaalne iseseisvus ja elukvaliteet. Tegevusjuhendaja töötab meeskonnas ning teeb juhendatava huvides koostööd tema sotsiaal- ja ametnike võrgustikuga.   

Tegevusjuhendaja õppekava kutsevõistlus toimub esmakordselt Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis (Kännu 67, Tallinn) 10. mail algusega kl 10.00. 

Tegevusjuhendaja valdkonna kutsevõistluse korraldajateks on Tallinna Tervishoiu Kõrgkool, Tartu Tervishoiu Kõrgkool, Järvamaa Kutsehariduskeskus, Valgamaa Kutseõppekeskus, Pärnumaa Kutsehariduskeskus ja Kuressaare Ametikool.