- Ohutus
- Sisseastumine
- Õppimine
- Rakenduskõrgharidus
- Kutseõpe
- Magistriõpe
- Õppimisest ja õppija toetamisest
- Lõpu- ja eksamitööde kaitsmised
- Üliõpilasesindus ja vaba aeg
- Ühiselamu
- Tule praktikale
- Tartu Tervishoiu Kõrgkooli hea nõu blogi
- Teenus kogukonnale
- Koolitused
- Avatud kõrgkool
- Koolitused
- Toimunud koolitused
- Mikrokvalifikatsioonid
- Telli koolitus!
- Avatud Kõrgkooli eeskiri
- E-kursused ja digiõpikud
- Teadus ja arendustegevus
Toiduohutuse mikrokvalifikatsioon
Toiduohutuse mikrokvalifikatsioon on osa tervisekaitse spetsialisti õppekavast.
Kestus: september 2022 – jaanuar 2023
Maht: 8 EAP
Hind: 440 eurotKeda ootame õppima? Õppima on oodatud inimesed, kellel on huvi toidumikrobioloogia, toiduhügieeni ja toiduainete tehnoloogia vastu. Iga toitlustusasutus ja ka kodune torditegija, kes müüb oma torte peab koostama enesekontrolli plaani, et vältida toidu saastumist ning tagada toidu ohutus - see mikrokvalifikatsioon aitab seda teadlikult teha.
Eesmärk: Mikrokvalifikatsiooni eesmärk on mõista toidu käitlemisega seotud erinevaid tegevusi ja nõudeid, mis on seotud toidutehnoloogia ja –hügieeniga. Õppija tunneb tähtsamaid toidu keemilisi, bioloogilisi ja füüsikalisi ohutegureid.
Õppetöö sisu ja korraldus
Väljundid
Osalejad:
- teavad, kuidas valmistada, töödelda ja säilitada toitu nii, et see oleks tarbijale ohutu;
- orienteeruvad Eestis kehtivas toiduga seotud seadusandluses;
- oskavad koostada, juurutada ja ajakohastada enesekontrolli plaani;
- oskavad toetada toitlustusettevõtet oma teadmistega, et tagada toidu käitlemine vastavalt nõuetele ja kindlustada toidu hea kvaliteet;
- saavad teha toidu mikrobioloogilisi külve ja tutvuda toiduainete mikrobioloogia labori tööga;
- tunnevad peamiste toiduainete rühmade (piima-, liha-, pagari-, kalatooted, jne) tehnoloogilisi protsesse ja operatsioonide põhiparameetreid.
Mikrokvalifikatsioon sisaldab järgmiseid õppeaineid (kui soovite tutvuda nende ainete ainekavadega, siis palun kirjutage Kersti Sõgelile):
- Toidu hügieen (3 EAP), esialgne tunniplaan
- Toidu mikrobioloogia (2 EAP, sh praktikumid), esialgne tunniplaan
- Toiduainete tehnoloogia (3 EAP)
Õppejõud ja nende kvalifikatsioon:
Õpe toimub koos päevaõppe õppuritega ning vastavalt tunniplaanile. NB! Tunniplaanis võib ette tulla muudatusi!Õpe toimub eesti keeles.
Kandideerimine
Kandideerimise tähtaeg: 21.august 2022
Õppima asumise eelduseks on keskhariduse olemasolu. Kandideerimiseks saata digiallkirjastatud avaldus ja keskhariduse tunnistuse koopia e-posti aadressile kerstisogel(at)nooruse.ee. Kandideerimisel arvestatakse gümnaasiumi lõputunnistuse keemia, bioloogia ja eesti keele hinnet.
- Perekonna elukvaliteet ja tervisenõustamine - Sissejuhatus kliinilisse keemiasse ja hematoloogiasse - Molekulaardiagnostika - Kliinilise mikrobioloogia baasteadmised ja -oskused - Vee kvaliteet ja mõju tervisele - Toiduohutus - Töötervishoid - Tervishoiu valdkonna kvaliteedijuhtimine ja eestvedamineKontakt
Kersti Sõgel
arendusspetsialist737 0237
kerstisogel(at)nooruse.ee - Sisseastumine