Keskkonnatervise päev

Toimumiskuupäev: 26. sept 2018
Korraldaja: Tartu Tervishoiu Kõrgkool
Sihtgrupp: Kõik teemast huvitatud
Hind: -
Maht: 4 akadeemilist tundi
Toimumiskoht: Tartu Tervishoiu Kõrgkool, Nooruse 5

Kutsume Teid keskkonnatervise päevale - Global Food Safety and Sustainability!

Seminarile on oodatud kõik, kellel on huvi toidu, tervise ja keskkonna vastu. Lisaks ohutu toidutoomise teemale on seminari eesmärk pöörata tähelepanu sellele, kuidas keskkond ja toit mõjutavad inimese tervist - sellele, kui tähtsad on mikroobid ja et õige toitumine tähendab enamat kui normaalne kehakaal.

Keskkonnatervise päev on osalejatele tasuta!

Sa oled just see õige osaleja, kui tahad teada:

  • Kas mahetoit tasub pingutust?
  • Kuidas on lood toidu raiskamisega?
  • Kuidas mõjutavad toit ja keskkond minu mikroobe?
  • Mida saan teha selleks, et minu organismis elaksid "toredad" mikroobid?
  • Miks on toiduteemalises seminaris kohane rääkida antibiootikumidele resistentsetest mikroobidest?
  • Kas jutud antibiootikumide kuritarvitamisest loomakasvatuses on müüt?

Kellaaeg

Teema

10.00-10.15

Tervitus sh Tartu Tervishoiu Kõrgkooli toiduga seotud uuringute tutvustus Ülle Parm, PhD, Tartu Tervishoiu Kõrgkool, õppejõud-dotsent.

10.15-11.00

“Keskkonna ja toitumise mõju inimese mikrobioomile” Elin Org, PhD, Tartu Ülikooli genoomika instituudi vanemteadur.

11.00-11.45

“Antibiootikumid ja antibiootikumiresistentsus toidu tootmisel”  Prof Tanel Tenson, PhD, Tartu Ülikooli tehnoloogiainstituut.

11.45-12.15

Paus

12.15-13.00

„Mahetoidu kvaliteedist ja mahepõllumajanduse mõjust keskkonnale“ Elen Peetsmann, MSc, Eesti Maaülikooli taimetervise õppetooli projektijuht, Mahekeskuse juhataja.

13.00-13.30

“Toidu raiskamine, suurtootmine, Toidupank” Maire Koppel MTÜ Iseseisev elu juhatuse liige, Toidupanga esindaja.

 

Registreerimine

Tegemist on küll tasuta koolitusega ja arvet ei saada aga registreerimise kinnitamiseks palun pange linnuke "soovin arvet eraisikule".