Otsing

Otsing

1. juuli 2022

Huvi tervishoiuerialade vastu on jätkuvalt suur

Jaga:

decalBackTop

Tartu Tervishoiu Kõrgkooli kandideerijatele pakuvad suurimat huvi radioloogiatehniku ning füsioterapeudi õppekavad.

Dokumentide vastuvõtuperioodil, 13.-29. juunil esitati Tartu Tervishoiu Kõrgkooli 524 õppekohale kokku 2037 avaldust. Rakenduskõrghariduse tasemel tuntakse suurimat huvi radioloogiatehniku ning füsioterapeudi õppekavade vastu: radioloogiatehniku õppekava Tartu õppegrupis on konkurss 13,1 huvilist õppekohale, füsioterapeudi õppekaval 11,8. Õppima pääsemiseks tuleb rakenduskõrghariduse õppekavadele kandideerijatel juulikuus edukalt sooritada erialakatse ning Tartu Ülikooli ja Tartu Tervishoiu Kõrgkooli ühine akadeemiline test.

Kutseõppes on populaarsemad lapsehoidja ja erakorralise meditsiini tehniku erialad. Esmakordselt toimus vastuvõtt ka podoloogi kutseõppekavale, kus igale õppekohale on kaks huvilist.

Õpe avatakse sügisest viies maakonnas: lisaks Tartule hakkab kõrgkool sügisest õdesid koolitama Viljandis, radioloogiatehnikuid Tallinnas, lapsehoidjaid Rakveres, bioanalüütikuid Ida-Virumaal ning tegevusjuhendajaid ja hooldustöötajaid Narvas.

“Rõõm on näha, et regionaalsed õppegrupid, mis sel sügisel esimest korda õppetööd alustavad, on kõik täitunud ning huvi näiteks Viljandisse õe õppekavale õppima asumiseks on suurem, kui arvata oskasime: 26 õppekohale kandideeris lausa 68 inimest. Tööandjate soovil saab alates sügisest lisaks Tartule õppida radioloogiatehnikuks juba kolme suure Tallinna haigla juures. Koostöö haiglatega võimaldab meil arvestada tööandjate soove ja vajadusi ning pakkuda õppuritele tõeliselt kaasaegset ning praktilist õpet,” selgitas Tartu Tervishoiu Kõrgkooli õppekorralduse osakonna juhataja Ave Kikas.

Tartu Tervishoiu Kõrgkool võtab vastu magistriõppes huvilisi terviseteaduse õppekavale ning rakenduskõrgharidusõppes õe, ämmaemanda, füsioterapeudi, bioanalüütiku, tervisekaitse spetsialisti ning radioloogiatehniku õppekavadele. Kutse saab omandada massööri, tegevusjuhendaja, lapsehoidja, hooldustöötaja, podoloogi ja erakorralise meditsiini tehniku õppekavadel.